Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρωτική καταστροφή για τον "Ρήγα Φεραίο"

φωτο από τη διαδικτυακή  εφημερίδα "Φύλαρχος"
Δεν πρόλαβε καλά καλά να κλείσει τις πληγές του από την περσινή καταστροφή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής "Ο Ρήγας Φεραίος", δεν πρόλαβαν καν να στεγνώσουν οι τοίχοι και οι παραδοσιακές φορεσίες από την καταστροφική νεροποντή και το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 11 Νοεμβρίου εξαιτίας της καταιγίδας που ξέσπασε στην Αττική, ολοκληρώθηκε η καταστροφή. Ένας φραγμένος αγωγός ήταν η αιτία να πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά, ο ημιυπόγειος χώρος που φιλοξενούσε το Σύλλογο. Ξεπερνώντας το ένα μέτρο, τα λασπώδη νερά κατέστρεψαν ολοσχερώς όλο τον μηχανογραφικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, την επίπλωση και τις παραδοσιακές φορεσιές (καραγκούνικες - σαρακατσάνικες & Πηλειορίτικες).

Το θέμα απασχόλησε την "Πανθεσσαλική Στέγη" στην έκτακτη συνεδρίαση της 13ης Νοεμβρίου όπου με εισήγηση του Προέδρου κ. Στ. Κούτρα αποφασίσθηκε, ο Γεν. Γραμματέας κ. Η. Ντούβλης να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κων. Νταρζάνο ενώ αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τον πληγέντα Σύλλογο μέλος και αφού μορφώσει άποψη θα επιδιώξει συνάντηση με το Δήμαρχο Φυλής προκειμένου εξετασθούν-προταθούν λύσεις άμεσης αποκατάστασης των ζημιών και συνέχισης των αξιόλογων δραστηριοτήτων του Θεσσαλικού Σωματείου.
Ήδη πληροφορηθήκαμε από τον Υπεύθυνο Χορευτικού κ. Βασ. Βασιλάρα ότι τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών θα φιλοξενηθούν προσωρινά στα γραφεία των Αρκάδων (Ν. Καμπόλη 31-Άνω Λιόσια - δίπλα στα γραφεία προσωπικού του Δήμου Φυλής). 
Το θέμα παρακολουθείται και θα σας ενημερώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου